KULINARIJOS IR MENO LOFTAS


Kulinarinė kelionė prasideda čia

„Gastronomika” – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas.
Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija.
„Gastronomiką“ kūrėme, siekdami atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, norėdami sukurti išskirtinę aplinką, kurioje gaminami ir degustuojami išskirtiniai patiekalai ir vynai.

Liutauro Čepracko degustacinė vakarienė

 

„Gastronomika“ – pirmoji vieta Lietuvoje, atitinkanti visus „fine dining“ standartus. Ketvirtadieniais ir penktadieniais degustacinės vakarienės metu turėsite progą paragauti išskirtinių šefo Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų. Su vos pastebima prancūzų virtuvės įtaka, šefo kūriniuose galima aptikti jo išskirtinį braižą ir pajusti orientaciją į nepriekaištingą kokybę.

Degustacinės vakarienės metu bus patiekti 6-7 patiekalai. Taip pat galėsite mėgautis prie kiekvieno patiekalo priderintais vynais arba pasirinkti savo mėgstamą vyną patys.

 

Vakarienės pradžia: 19:00 (paskutiniai svečiai laukiami iki 19:30)
Vakarienės kaina: €65
Vakarienės metu siūlome kokteilius bei priderintus vynus.

MENIU

Viduržemio jūros brizas /

Mediterranean breeze

 

Šefo užkandėlė / Amuse bouche

 

BONITO TUNAS / BONITO TUNA

Rudeninės daržovės / traški bolivinė balanda / citrusų sultinys

Autumn veggies / crispy quinoa / citrus consommé

 

7 METUS BRANDINTŲ ACQUARELLO RYŽIŲ RISOTTO / 7 YEARS AGED ACQUARELLO RICE RISOTTO

Brandintas ančių trynys / miško grybai / obuoliai

Aged duck egg yolk / forest mushrooms / apples 

 

VIDURŽEMIO JŪROS BARZDOTĖS FILĖ / RED MULLET

Artišokai / juodosios alyvuogės / suquet emulsija

Artichokes / black olives / suquet emulsion

 

LAKUOTA 50 DIENŲ BRANDINTA JAUČIO ŠONKAULIO FILĖ / LAQUERED 50 DAYS AGED BEEF SHORT RIB

Souffle bulvės / morkos ir levandos / Roscoff svogūnų marmeladas 

Potato soufflé  / levander and carrots / Roscoff onion jam 

 

KARŠTOS IR ŠALTOS ŠOKOLADO NAIVE TEKSTŪROS / HOT AND COLD CHOCOLATE NAIVE TEXTURES

Šokoladas Naive / lazdyno riešutai / avietės

Chocolate Naive / Hazelnuts / Raspberries 

 

Šefas Liutauras Čeprackas

 

Garsus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Liutauras Čeprackas – „Gastronomikos“ meninės ir kultūrinės erdvės sumanytojas ir įkūrėjas. Kulinarinio lofto šefas žinių ir patirties įgijo vienoje garsiausių pasaulio kulinarinių mokyklų „Le Cordon Bleu“, esančioje Meksikoje. Patirties jis vėliau sukaupė „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose Ispanijoje.

 

 

Mūsų padavėjai

 

“Gastronomikos” padavėjai – tai patirtis ir profesionalumas.
Jiems patikime rūpintis mūsų svečių komfortu degustacinių vakarienių ir renginių metu.

„Gastronomika“ – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas. Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija. „Gastronomika“ – puiki aplinka visiems maisto ir kultūros mėgėjams, tad valgydami išskirtinius patiekalus ir turėdami galimybę pasirinkti iš didelės vynų selekcijos.
„Gastronomikoje“ jūs taip pat galite grožėtis vieno žymiausių ir įsimintiniausių Lietuvos neoekspresionistų Vilmanto Marcikevičiaus paveikslais, garsaus šiuolaikinio stiklo meno propaguotojo Remigijaus Kriukio stiklo meno darbais ir niekur kitur neviešinamais meno kūriniais.
Naujausias ir itin ilgai brandintas projektas „Gastronomika“ į vieną vietą suveda pačią geriausią virtuvės techniką („Gastronomika“ yra oficialūs „Gaggenau“ virtuvės technikos partneriai), „išmanaus namo“ technologija paremtas patalpas, neįkainojamą patirtį turinčius virtuvės meistrus, meilę maistui bei menui.
„Gastronomikos“ kulinarijos kursai profesionalams ir mėgstantiem gaminti leis plačiau pažiūrėti į maisto ruošimą ir supažindins su tikrąja gastronomijos reikšme.
„Gastronomikos“ kulinarijos studija įrengta taip, kad būtų galima ją subtiliai priderinti prie skirtingų skonių ir norų, todėl čia gali būti rengiama ir įmonės vakarienė, švenčiamas gimtadienis, seni draugai gali susiburti ir turiningai praleisti vakarą degustacinėje vakarienėje, kur ne tik pamaloninsite savo skrandžius, tačiau ir sužinosite įdomių bei naudingų dalykų.

“Gastronomikos studija – tai mano svajonių realizacija” – Liutauras Čeprackas.