KULINARIJOS IR MENO LOFTAS


Kulinarinė kelionė prasideda čia

„Gastronomika” – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas.
Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija.
„Gastronomiką“ kūrėme, siekdami atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, norėdami sukurti išskirtinę aplinką, kurioje gaminami ir degustuojami išskirtiniai patiekalai ir vynai.

apie
header

Liutauro Čepracko degustacinė vakarienė

 

„Gastronomika“ – pirmoji vieta Lietuvoje, atitinkanti visus „fine dining“ standartus. Ketvirtadieniais ir penktadieniais degustacinės vakarienės metu turėsite progą paragauti išskirtinių šefo Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų. Su vos pastebima prancūzų virtuvės įtaka, šefo kūriniuose galima aptikti jo išskirtinį braižą ir pajusti orientaciją į nepriekaištingą kokybę.

Degustacinės vakarienės metu bus patiekti 6-7 patiekalai. Taip pat galėsite mėgautis prie kiekvieno patiekalo priderintais vynais arba pasirinkti savo mėgstamą vyną patys.

 

Vakarienės pradžia: 19:00 (paskutiniai svečiai laukiami iki 19:30)
Vakarienės kaina: €65
Vakarienės metu siūlome kokteilius bei priderintus vynus.

MENIU

Japonijos įkvėptas / Inspired by Japan

 

Amuse bouche Baltieji smidrai / kimizu padažas / iriko dashi skysta želė / traškuma

White asparagus / kimizu sauce / iriko dashi liquid gel /crispy text

 

Keptos foie gras / japoniško ungurio (unagi) spurgelė / troškintas japoniškas ridikas/ ungurio sultinys

Seared foie gras / japanese eel beignet / braised daikon / eel consommé

 

Miso glazūruota menkės nugarinė / kreminė daikono piurė / furikake

Miso glazed cod / creamy daikon mash / furikake

 

Intermezzo
Yuzu sorbetas / Yuzu sorbet

 

50 dienų sausai brandintos jautienos išpjova / juodasis česnakas/ eringi grybai / tempura

50 day dry-aged beef tenderloin / black garlic / eringi mushrooms / tempura

 

Marakujos putėsių daifuku/ žaliosios arbatos Matcha ledai / uogos

Passion fruit daifuku / Matcha tea ice cream / berries

Šefas Liutauras Čeprackas

 

Garsus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Liutauras Čeprackas – „Gastronomikos“ meninės ir kultūrinės erdvės sumanytojas ir įkūrėjas. Kulinarinio lofto šefas žinių ir patirties įgijo vienoje garsiausių pasaulio kulinarinių mokyklų „Le Cordon Bleu“, esančioje Meksikoje. Patirties jis vėliau sukaupė „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose Ispanijoje.

 

Sous šefas Vytautas Pupelis

 

Virtuvės meistras Vytautas Pupelis – šefo Liutauro dešinioji ranka. “Valgau absoliučiai viską, išskyrus bulvinius blynus. Jeigu galėčiau, kasdien valgyčiau tik foie gras” – sako Vytautas.

9-compressor-e1444123911753
padavejai

Mūsų padavėjai

 

“Gastronomikos” padavėjai – tai patirtis ir profesionalumas.
Jiems patikime rūpintis mūsų svečių komfortu degustacinių vakarienių ir renginių metu.

„Gastronomika“ – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas. Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija. „Gastronomika“ – puiki aplinka visiems maisto ir kultūros mėgėjams, tad valgydami išskirtinius patiekalus ir turėdami galimybę pasirinkti iš didelės vynų selekcijos.
„Gastronomikoje“ jūs taip pat galite grožėtis vieno žymiausių ir įsimintiniausių Lietuvos neoekspresionistų Vilmanto Marcikevičiaus paveikslais, garsaus šiuolaikinio stiklo meno propaguotojo Remigijaus Kriukio stiklo meno darbais ir niekur kitur neviešinamais meno kūriniais.
Naujausias ir itin ilgai brandintas projektas „Gastronomika“ į vieną vietą suveda pačią geriausią virtuvės techniką („Gastronomika“ yra oficialūs „Gaggenau“ virtuvės technikos partneriai), „išmanaus namo“ technologija paremtas patalpas, neįkainojamą patirtį turinčius virtuvės meistrus, meilę maistui bei menui.
„Gastronomikos“ kulinarijos kursai profesionalams ir mėgstantiem gaminti leis plačiau pažiūrėti į maisto ruošimą ir supažindins su tikrąja gastronomijos reikšme.
„Gastronomikos“ kulinarijos studija įrengta taip, kad būtų galima ją subtiliai priderinti prie skirtingų skonių ir norų, todėl čia gali būti rengiama ir įmonės vakarienė, švenčiamas gimtadienis, seni draugai gali susiburti ir turiningai praleisti vakarą degustacinėje vakarienėje, kur ne tik pamaloninsite savo skrandžius, tačiau ir sužinosite įdomių bei naudingų dalykų.

“Gastronomikos studija – tai mano svajonių realizacija” – Liutauras Čeprackas.