KULINARIJOS IR MENO LOFTAS


Kulinarinė kelionė prasideda čia

„Gastronomika” – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas. Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija

  

  „Gastronomiką“ kūrėme, siekdami atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, norėdami sukurti išskirtinę aplinką, kurioje gaminami ir degustuojami išskirtiniai patiekalai ir vynai.

4n5a4935

„Gastronomika“ – pirmoji vieta Lietuvoje, atitinkanti visus „fine dining“ standartus. Ketvirtadieniais ir penktadieniais degustacinės vakarienės metu turėsite progą paragauti išskirtinių šefo Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų. Su vos pastebima prancūzų virtuvės įtaka, šefo kūriniuose galima aptikti jo išskirtinį braižą ir pajusti orientaciją į nepriekaištingą kokybę.

 

  Degustacinės vakarienės metu bus patiekti 6-7 patiekalai. Taip pat galėsite mėgautis prie kiekvieno patiekalo priderintais vynais arba pasirinkti savo mėgstamą vyną patys.

 

Vakarienės pradžia: 19:00 (paskutiniai svečiai laukiami iki 19:30)
Vakarienės kaina: €70
Vakarienės metu siūlome kokteilius bei priderintus vynus.

  

  

MENIU

Prancūziška tema /

French theme

 

Šefo užkandėlė / Amuse bouche

 

FOIE GRAS 

Obuolio tekstūros / lazdyno riešutai / salierai / sidro redukcija

Apple textures / hazelnuts / celery / cider reduction

 

TEMPERUOTAS TRYNYS / TEMPERED YOLK

Soubise / confit antis / keturių prieskonių padažas

Soubise / Confit Duck / Four spice sauce

 

LE POISSON 

Salikornija / porai / citrinžolė

Salicornia / leeks / lemongrass

 

ĖRIUKAS / LAMB

Ratatouille / Banjulio padažas

Ratatouille / Banyul reduction

 

MILLE-FEUILLE

Levandos / mango / marakuja

Lavenders / mango / passion fruit

 

Šefas Liutauras Čeprackas

  

Garsus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Liutauras Čeprackas – „Gastronomikos“ meninės ir kultūrinės erdvės sumanytojas ir įkūrėjas. Kulinarinio lofto šefas žinių ir patirties įgijo vienoje garsiausių pasaulio kulinarinių mokyklų „Le Cordon Bleu“, esančioje Meksikoje. Patirties jis vėliau sukaupė „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose Ispanijoje.

 

 

4n5a4935
4n5a8863

Mūsų padavėjai

  

“Gastronomikos” padavėjai – tai patirtis ir profesionalumas.
Jiems patikime rūpintis mūsų svečių komfortu degustacinių vakarienių ir renginių metu.

„Gastronomika“ – virtuvės šefo Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir kultūrinė erdvė, kulinarinis loftas. Tai yra gerokai daugiau nei restoranas ar kulinarijos studija. „Gastronomika“ – puiki aplinka visiems maisto ir kultūros mėgėjams, tad valgydami išskirtinius patiekalus ir turėdami galimybę pasirinkti iš didelės vynų selekcijos.
„Gastronomikoje“ jūs taip pat galite grožėtis vieno žymiausių ir įsimintiniausių Lietuvos neoekspresionistų Vilmanto Marcikevičiaus paveikslais, garsaus šiuolaikinio stiklo meno propaguotojo Remigijaus Kriukio stiklo meno darbais ir niekur kitur neviešinamais meno kūriniais.

  
Naujausias ir itin ilgai brandintas projektas „Gastronomika“ į vieną vietą suveda pačią geriausią virtuvės techniką („Gastronomika“ yra oficialūs „Gaggenau“ virtuvės technikos partneriai), „išmanaus namo“ technologija paremtas patalpas, neįkainojamą patirtį turinčius virtuvės meistrus, meilę maistui bei menui.
„Gastronomikos“ kulinarijos kursai profesionalams ir mėgstantiem gaminti leis plačiau pažiūrėti į maisto ruošimą ir supažindins su tikrąja gastronomijos reikšme.
„Gastronomikos“ kulinarijos studija įrengta taip, kad būtų galima ją subtiliai priderinti prie skirtingų skonių ir norų, todėl čia gali būti rengiama ir įmonės vakarienė, švenčiamas gimtadienis, seni draugai gali susiburti ir turiningai praleisti vakarą degustacinėje vakarienėje, kur ne tik pamaloninsite savo skrandžius, tačiau ir sužinosite įdomių bei naudingų dalykų.

“Gastronomikos studija – tai mano svajonių realizacija” – Liutauras Čeprackas.