Kursai | Gastronomika

KULINARIJOS KURSAI


Profesionalams ir mėgėjams

  • Liutauro Čepracko kulinarijos akademija kviečia į 7-10 savaičių kulinarijos kursus mėgstantiems gaminti ir būsimies profesionalams

    Siūlome keturias programas:

    PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO
    PAŽENGUSIŲJŲ LYGMUO
    PASAULIO VIRTUVĖS
    55 RECEPTAI - IŠ VISUR IR APIE VISKĄ

    Laikas: 2020 m. vasario – balandžio mėn.
    Užsiėmimo trukmė: 3-3,5 val.
    Dalyvių skaičius: iki 10 dalyvių

    Vieta: Gastronomika, T. Ševčenkos g. 16i, Vilnius

    Išankstinė registracija ir informacija: kursai@gastronomika.lt arba 869937770

  • KULINARIJOS KURSAI: PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO

    Kursų programa parengta, siekiant per 10 užsiėmimų apžvelgti esminius maisto gamybos principus, pagrindines technikas. Programos tikslas ne tiek išmokyti pagaminti 1 ar 2 patiekalus, o suformuoti suvokimą apie taisyklingus maisto gamybos principus ir taip suteikti galimybę gaminti geriau kasdieniniame gyvenime.

    Programą sudarė ir visus kursus ves virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

    Į kainą įskaičiuota: Liutauro Čepracko teoriniai ir praktiniai mokymai, kursams reikalinga medžiaga.

    Kiekvienam kursus išklausiusiam dalyviui, bus įteiktas kursų baigimo diplomas.

  • KULINARIJOS KURSAI: 55 RECEPTAI - IŠ VISUR IR APIE VISKĄ (Nauja programa!)

    Kursų programa skirta mėgstantiems gaminti ir keliauti "lėkštėje". Per 10 užsiėmimų praturtinsite savo gaminimo įgūdžius naujomis idėjomis vakarienėms, šeimyniniams pietums ir vakarėliams. Kursų metu Liutauras pristatys ir supažindins su 55 pagrindiniais receptais, padažais ir garnyrais iš viso pasaulio: Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vietnamo, Peru, Maroko, Kinijos, tradiciniais lietuviškais, kt.

    Programą sudarė ir visus kursus ves virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

    Į kainą įskaičiuota: Liutauro Čepracko teoriniai ir praktiniai mokymai, kursams reikalinga medžiaga.

    Kiekvienam kursus išklausiusiam dalyviui, bus įteiktas kursų baigimo diplomas.

Kursų programos
KURSŲ PROGRAMA: PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO*
KULINARIJOS KURSAI: 55 RECEPTAI IŠ VISUR IR APIE VISKĄ (Nauja programa!)*
KURSŲ PROGRAMA: PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO*
  • 1 pamoka.
    Trumpa viso kurso apžvalga, tikslai. Peiliai, jų tipai, peilių priežiūra, jų galandinimas. Daržovių pjaustymas, pjūviai, panaudojimas. Padažai ir jų tipai. Bazinių padažų gamyba: Bešamelis, Mornay. Majonezas, Tartar. Olandiškas, Bearnaise. Kaulų bazė padažams.
  • 2 pamoka.
    Sultinių ir sriubų virimo principai. Sviestas. Skaidrūs sultiniai: vištienos, jautienos. Klasikinės trintos sriubos : Vichyssoise, Creme du Barry. Fumet. Sviestas, sviesto padažai. Beurre compose: ančiuvių, Kolbero, Maitre d'hotel, vyno pirklio.
  • 3 pamoka.
    Diena kai mokysimės naudotis ketiniais puodais. Troškiniai, kaip ir su kuo. Čia svarbiausia – gamybos principas, o mėsa gali būti bet kokia. Garnyrai. Paprasčiausiai padaroma nepaprasčiausia duona.
  • 4 pamoka.
    Viskas apie mėsos kepimą, mėsos kepimą lauke. Jautiena, kiauliena. Kaip paruošti mėsą, marinuoti, kepti. Garnyrai, greiti padažai. Sous vide technikos.
  • 5 pamoka.
    Paukštiena. Antiena, vištiena. Kaip paruošti kepimui, įvairūs gamybos būdai. Vištienos Ballotine (nukaulinta įdaryta višta, antis). Nukaulinimo technika. Garnyrai, padažai. Sous vide technikos.
  • 6 pamoka.
    Žuvis. Sūdymas, marinavimas, paruošimas gamybai. Kepimas, kepimas druskoje, orkaitėje, kepimas ant grilio. Gravlax lašiša ir t.t. Garnyrai, padažai. Sous vide technikos.
  • 7 pamoka.
    Kiaušiniai. Kiaušinių paruošimo būdai. Omletai: klasikinis, kaimiškas. Blynai: lietiniai, biskvitiniai, souffle lietiniai, amerikiniai. Souffle: sūrio, šokoladinis.
  • 8 pamoka.
    Konditerinis įvadas. Plikyta tešla. Trapi tešla. Sluoksniuota tešla. Tartai (saldūs ir sūrūs), gužerai, plikyti sausainiai ir t.t
  • 9 pamoka.
    Ledų tipai: ledai, semifredo, šerbetas, sorbetas, granita. Saldūs padažai. Tradiciniai desertai: Creme brulee, Panna cotta, šokoladinis fondantas.
  • 10 pamoka.
    Baigamoji pamoka, skirta bendros vakarienės ruošimui, į kurią kiekvienas dalyvis gali atsivesti antrąją pusę arba draugą/draugę (į vakarienės dalį). Šio užsiėmimo metu bus įteikti kurso baigimo diplomai bei kartu gaminamos vaišės. Užsiėmimas vyks 5 valandas, iš kurių 3 valandas vyks vaišių ruoša ir 2 valandas vakarienė (3-4 patiekalai su vynais, priderintais prie patiekalų).
* Kursų programos sudėtinės dalys gali keistis.
KULINARIJOS KURSAI: 55 RECEPTAI IŠ VISUR IR APIE VISKĄ (Nauja programa!)*
  • 1 pamoka.
    Spaghetti carbonara - Angliadegių makaronai
    Salmorejo - Kordobos šaltsriubė
    Croquetas de Jamon - Kumpio kroketai
    Prancūziška svogūnų sriuba
    Focaccia - Plokščia itališka duona
    Pizza al taglio - Romos pica
  • 2 pamoka.
    Gambas al ajillo - Krevetės su česnakais
    Gazpacho - Pomidorų šaltsriubė
    Ratatouille - Daržovių troškinys
    Avies koja su mėtų padažu
    Vaisinė šaltsriubė
  • 3 pamoka.
    Tortilla de patatas - Ispaniškas bulvių omletas
    Saltimbocca alla Romana - Veršienos suktinukai
    Gnocchi Parisienne - Paryžietiški virtinukai
    Balandėliai
    Waterzooi viščiukas - Viščiukas belgiškai
    Kaiserschmarrn - Kaizerio blynai
  • 4 pamoka.
    Cassoulet - Klasikinis prancūziškas pupelių troškinys
    Confit de canard - Ančių taukuose virta anties šlaunelė
    Raviolo al uovo - Raviolis įdarytas rikotos kremu bei kiaušinio tryniu
    Gnudi - Itališki rikotos virtinukai su karamelizuotu sviestu ir šalavijais
    Pho Bo - Vietnamietiška jautienos sriuba
  • 5 pamoka.
    Vitello tonnato - Veršiena tuno padaže
    Kijevo kotletas su svieste troškintomis morkomis
    Pasta all’Amatriciana - Makaronai pomidorų padaže romietiškai
    Troškinti kopūstai su antiena
    Steak Tartare - Jautienos kapotinis
  • 6 pamoka.
    Rizotas su burokėliai ir gorgonzolos sūriu
    Arancini - Įdaryti ryžių kukuliai
    Fish and chips - Britų gatvės maistas
    Grilled cheese - Keptas sūrio sumuštinis
    Jerk chicken - Viščiukas jamaikietiškai
    Bao - Garuose virtos kiniškos bandelės
  • 7 pamoka.
    Banh mi - Vietnamietiškas sumuštinis su krevetėmis
    Ceviche con leche de tigre - Žuvis perujietiškai su tigrės pienu
    Wiener Schnitzel mit Kartoffelsalat - Vienos šnicelis su bulvių salotomis
    Escalivada - Katalonietiškas keptų daržovių užkandis
    Guliašas su manų virtinukais
    Lašišos sriuba
  • 8 pamoka.
    Keptas viščiukas su peletrūnais ir daržovėmis
    Tajine - Marokietiškas troškinys su aviena ir kuskusu
    Jautienos žandai burgundijos stiliumi su bulvių gratinu
    Sūdytos citrinos
    Lasagna - Lazanija
  • 9 pamoka.
    BBQ pulled pork - Plėšyta kiauliena
    Brioche bandelės
    Cannelloni alla ricotta - Makaronai vamzdeliai įdaryti rikotos sūriu
    Piemenėlių pyragas
    Cacio e pepe - Tradiciniai Romos makaronai
  • 10 pamoka.
    Risotto - Rizotas su smidrais ir krevetėmis
    Bouillabaisse - Marselio žuvienė
    Befstrogenas - Klasikinis sovietmečio patiekalas
    Tarte tatin - Prancūziškas obuolių pyragas
    Gnocchi - Itališki bulvių virtinukai
* Kursų programos sudėtinės dalys gali keistis.
Registracija
Laukai pažymėti ženklu * yra privalomi